Skrabeanlæg

Hvorfor er valget af skrabeanlæg så vigtigt?

Skrabeanlæggets væsentligste opgave er at sikre en høj hygiejne og at gulvene er rene. Skrabeanlægget skal effektivt feje gyllen ud af stalden. Uden rene gulve øges risikoen for sygdomme og bakteriespredning.

Som kvægfarmer ved du at der udover hygiejne også skal tænkes arbejdsforhold, arbejdsmiljø og mandetimer i at holde stalden ren. Er dit skrabeanlæg effektivt og opfylder det miljøkravene til renholdelse for at mindske ammoniakfordampningen Skraber anlæggene rent? Skrabeanlæggenes væsentligste opgave er at holde gulvene rene. Er gulvene rene, forbedres hygiejnen betydeligt, hvilket resulterer i bedre dyrevelfærd samt bedre klov- og yversundhed. I sidste ende kan der være mange penge sparet i din produktion.

Udover et effektivt skrabeanlæg spiller også andre faktorer ind. Gulvets materiale, udformning og støbemetode. Materiale benyttet på skrabeblad. Gangbredde og –længde i stalden. Skal du renholde nogle gangarealer manuelt, hvor skraberen ikke kommer. Det strømiddel du bruger og gødningens konsistens. Alt sammen faktorer der har betydning for hvor godt skrabeanlægget fungerer i din stald.

Derfor skal du vælge en løsning der spiller godt sammen med alle faktorer, samt at typen af skrabeanlæg passer til din bedrift.

Hydraulisk skraber

Fordele: God velfungerende konstruktion, begrænset vedligehold.

Ulemper: Kører fast i frost, kan være kompliceret at servicere, høj skrabebom på fastgulvskraberen, meget støjende trækstation, kører relativt langsomt hvilket nedsætter antallet af daglige skrab, skinne i gulv kan være generende for køerne, langstrået halm kan medføre ustabil drift.

Reb/wire/line skraber

Fordele: Simpelt princip, støjsvagt, simpel at vedligeholde og betjene, billig i indkøb og montage.

Ulemper: Holdbarheden på reb/wire/line. Kræver hyppig opstramning.

Sammen styrker vi mælkekvaliteten og klimaaftrykket positivt
Kontakt

Log in with your credentials

Forgot your details?